שניצל טופו, תבשיל עדשים, בורגול וקטשופ בייתי בריא

המתכון הבא משלב בתוכו מספר מתכונים פשוטים ובריאים כדי ליצור ארוחה מלאה לילדים וגם למבוגרים 🙂 )
תמיד ניתן לקשט בירקות חתוכים בצורה מזמינה כמו שרואים בתמונה.
שניצל טופו
מצרכים:
קוביית טופו 300 גרם
למרינאדה: 
2 כפות סויה
1 כפות טחינה גולמית
כף חרדל
כף וחצי רסק עגבניות ללא סוכר
1 שן שום כתושה
חצי כפית כורכום
2-3 כפות מים
לציפוי:
כף שמן זית
3 כפות פירורי לחם/ פנקו
2 כפות שומשום מלא
אופן הכנה:
לחתוך את הטופו לרצועות ולהשרות במרינאדה המורכבת מ: סויה, טחינה, חרדל, רסק עגבניות, שום, כורכום ומים במידת הצורך. להשרות כ30-60 דקות.
להכין את הציפוי: לערבב שמן זית, פירורי לחם ושומשום מלא.
לחמם תנור ל180 מעולת.
לטבול את הטופו שהושרה בציפוי ולהניח על נייר אפייה.
לאפות בתנור כ15-20 דקות עד שמשחים.
קטשופ בייתי בריא
מצרכים:
3 כפות רסק עגבניות ללא סוכר
2 כפות חומץ תפוחים
כף מייפל/ אגבה
כף סויה
כף מים
כף שמן זית
קורט מלח
רבע כפית אגוז מוסקט
חצי כפית אבקת שום
אופן ההכנה:
לערבב היטב את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
לשמור בצנצנת אטומה במקרר עד חודש.
עדשים שחורות עם חמוציות
מצרכים:
כוס עדשים שחורות- להשרות לילה
שמן זית
כף חמוציות
כפית כמון
כפית מלח
אופן ההכנה:
בסיר עם מים רותחים לבשל את העדשים עם כמון עד ריכוך. לסנן ולקרר.
בקערה לערבב עדשים, חמוציות, שמן זית ומלח
בורגול
מצרכים:
כוס בורגול דק/ גס
כוס מים רותחים
חצי כפית מלח
כף שמן זית
אופן ההכנה:
בסיר/ קערה להניח כוס בורגול. להוסיף כוס מים רותחים, מלח ושמן זית. לערבב ולכסות היטב. להמתין 20 דקות עד לספיחת כל הנוזלים