קציצות כרובית, שומר וקוואקר

מצרכים:

קציצות כרובית, שומר וקוואקר
קציצות כרובית, שומר וקוואקר
כרובית בינונית
2 יחידות שומר
1 בצל לבן גדול
4 שיני שום
2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא
כוס קוואקר דק
רבע צרור שמיר
שמן זית
תבלינים: מלח, כורכום, אגוז מוסקט טחון.
אופן ההכנה:
לנקות היטב את הכרובית והשומר. לחתוך גס ולבשל/ לאדות עד ריכוך. לסנן ולקרר.
לפרוס את הבצל הלבן והשום לרצועות.
לחמם מחבת עם שמן זית. לטגן את הבצל עם כפית כורכום, כף מלח, חצי כפית אגוז מוסקט טחון.
לערבב היטב ולטגן עד השחמה. כאשר הבצל מוכן להוסיף את השום ולבשל יחד עוד דקה נוספת. לקרר.
בקערה להניח את הבצל והשום, הכרובית והשומר. לטחון היטב את הירקות בעזרת בלנדר מוט.
לסנן נוזלים.
לערבב בקערה את הירקות הלבנים עם כוס קוואקר, שמיר קצוץ, טחינה גולמית. לטעום ולתקן תיבול במידה הצורך.
מומלץ לתת למסה לנוח כ20 דקות.
לחמם תנור ל180 מעלות. לשמן נייר אפייה.
ליצור כדורים מהמסה לאפות כ20/ 30 דק’.