פרוביוטיקה טבעית דרך ירקות וחמוצים כבושים

כיום, כדי לקבל תוספת של חיידקים טובים לגופינו, אנו יכולים לגשת לבית הטבע הסמוך או לרשתות הפארמה ולקנות ממדף תוספי התזונה.
בעבר, כדי לקבל חיידקים טובים היו מתסיסים ומייצרים יין, יוגורט וגבינות, מיסו, סויה וטמפה, ירקות כבושים ועוד.

עדיין בימים אלו במרכזים בהם מבצעים צום וניקוי ישנו שימוש במיץ כרוב כדי לקבל פרוביוטיקה כעזר לתהליך.
אז מהי פרוביוטיקה? מקור המילה פרוביוטיקה (Probiotics) הוא בשפה היוונית ומשמעותה: PRO=למען, BIOS=חיים, כלומר- למען החיים.
המונח פרוביוטיקה מתאר מיני מזונות ותוספים המכילים חיידקים ידידותיים התורמים לקיום החיים.

להלן פעולת החיידקים הפרוביוטיים בגוף:

1. שיפור ספיגת המזון: מינים רבים של חיידקים פרוביוטיים מייצרים אנזימים בתוך מערכת העיכול.
אנזימים אלה מסייעים לפירוק מלא יותר של המזונות הנאכלים. כתוצאה מכך חומרי הפירוק ממזונות אלו נספגים טוב יותר ומידת הנפיחות והגזים במעי פוחתת.
2. ייצור חומרים חיוניים: חיידקי המעי מייצרים ויטמינים מקבוצה B, חומצות שומן קצרות שרשרת נוגדי חמצון, חומצות אמיניות וויטמין K.
3. עיכוב התפשטות גידולים סרטניים: חיידקים פרוביוטיים יכולים לבלום את התפתחותם של גידולים סרטניים שנוצרו עקב השפעתם של כימיקלים רעילים.
4. הגנה מפני זיהומים: אוכלוסיית חיידקי המעי מייצרת חומרים כימיים אשר פועלת באופן של השמדת חיידקים המזוהים בגוף כמזיקים.
5. פעילות מונעת אלרגיות למזון, הגברת פעילות מערכת החיסון.
6. תורם לתנועתיות מעיים והסדרת עיכול.

והרי מתכון קל ופשוט להכנת פרוביוטיקה ביתית מירקות מותססים

ירקות: כרוב, כרובית, גזר, מלפפון, בצל ירוק, שמיר, צנון, שום- אפשר לבחור 1 או את כל סוגי הירקות מהרשימה.
מלח ים אטלנטי
מים מינרלים
צנצנת הנסגרת בצורה הרמטית

יש לחתוך את הכרוב, להניח בקערה עם כף מלח ים אטלנטי. לעסות את הכרוב היטב עם המלח ועל ידי העיסוי לגרום לו להיפצע, להפריש נוזלים ולהתחיל תהליך התססה.
לשים את הכרוב בצנצנת ולהוסיף את שאר הירקות שבחרתם שהם חתוכים ורחוצים.
למלא את הצנצנת במים מינרלים ולהשאיר רווח של כמה סנטימטרים כדי שיהיה מקום לחיידקים לתסוס. להוסיף עד כף מלח, לאטום את הצנצנת ולשקשק היטב.
להניח במקום חם (נגיד מעל ארון המטבח) למשך 4-5 ימים בחורף, 2-3 ימים בקיץ. לאחר מכן החמוצים הפרוביוטים הביתיים מוכנים. יש להעביר לקירור, לאכול וליהנות 

אני שמתי בחמוצים שלי: כרוב, גזר, בצל ירוק, צנון, שום ועלי רוזמרין טרי.