סלט קוסקוס מלא, גרגירי חומוס וירקות בסגנון מרוקאי

גרסה קיצית למרק הקוסקוס המסורתי
מצרכים:
לקוסקוס:
1 כוס קוסקוס מלא
1 כוס מים רותחים
קורט כורכום
כפית שמן זית
קורט מלח
לסלט:
כוס גרגירי חומוס מבושלים
כוס קוביות דלעת אפויה ומצוננת
כוס כרוב מבושל
כוס סלרי קצוץ מבושל עם אפונה ומשיה (משיה לא חובה אבל מוסיף!)
6-8 עגבניות שרי חצויות
חופן כוסברה
אופן הכנת הקוסקוס:
יש להניח בקערת זכוכית/ נירוסטה/ סיר 1 כוס קוסקוס מלא+ 1 כוס מים רותחים+ כורכום+ מלח+ כפית שמן זית. לערבב היטב ולכסות. לאחר כ5 דקות לפתוח את הקוסקוס בעזרת מזלג ולכסות שוב לעוד כ15 דקות. לפתוח שוב את הקוסקוס.
אופן הכנת הסלט:
לאפות בתנור בחום של 180 מעלות קוביות דלעת מעורבבות בשמן זית. לאפות עד ריכוך. לקרר.
לבשל 1/4 כרוב לבן חתוך לרצועות עם מים, מלח וכורכום עד ריכוך. לסנן ולקרר.
לבשל 2 גבעולי סלרי קצוצים דק עם כוס אפונה קפואה, חצי כוס מים, קורט משיה ומעט מלח עד ריכוך. לסנן ולצנן.
לפרוס את עגבניות השרי לחצאים.
הרכבת הסלט:
בקערה גדלה לערבב את הקוסקוס, ושאר המצרכים (מה שבושל לאחר קירור וסינון נוזלים):
גרגירי חומוס, כרוב, אפונה וסלרי, דלעת ועגבניות שרי.
להוסיף כוסברה קצוצה ולהגיש בטמפרטורת החדר.