מרק עגבניות צלויות ובזיליקום, מוקרם בפרמזן טבעוני

מצרכים:

מרק עגבניות צלויות ובזיליקום
מרק עגבניות צלויות ובזיליקום
2 ק”ג עגבניות
1 צרור בזיליקום
 2 כפות טימין קצוץ
10 שיני קונפי שום
פלפל שחור גרוס
מלח ים אטלנטי
שמן זית
2 כפות סוכר: קנים/ חום
1 ליטר ציר ירקות
אופן ההכנה:
לפרוס את העגבניות לרבעים, לערבב בקערה עם 3 כפות שמן זית, טימין, פלפל שחור ומלח ים אטלנטי.
להניח על נייר אפייה בתבנית ולצלות בחום של 180 מעלות כ12 דקות.
להעביר את העגבניות לסיר רחב, להוסיף ליטר ציר ירקות מסונן, סוכר קנים וקונפי שום.
לערבב היטב ולבשל יחד עוד כ10 דקות. להוסיף בזיליקום, לטחון בעזרת בלנדר ידני.
* ציר ירקות: לבשל ירקות שורשיים כמו: בצל, גזר, סלרי, פטרוזיליה, שורשים, ועוד. לתבל במלח ים אטלנטי, מספר עלי דפנה וכפית פלפל אנגלי. לבשל  כ25-40 דקות לפחות. לסנן כדי לקבל את הציר.
קונפי שום: לקלות בפינג’ן 10 שיני שום עם קליפתם בשמן זית. על אש נמוכה כ3-4 דק’
פרמזן טבעוני: במעבד מזון לטחון: כוס שקדים ללא קליפה, 2 כפות פתתי שמרי בירה, כפית אבקת שום 0.5 כפית מלח ים אטלנטי.