מרק כתום בסגנון אסייתי

מצרכים:

500 גרם דלעת

2 גזר

1 בצל לבן

4 שיני שום מקולפות וקצוצות

קוביית שורש ג’ינג’ר טרי קצוץ

כוס חלב קוקוס

2 כפות מחית קארי אדום

תבלינים: מלח ים, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט טחון

לקישוט: כוסברה קצוצה וצי’לי טרי

אופן ההכנה:

  1. לקלף ולשטוף היטב את הירקות: דלעת, גזר, בצל. לחתוך לקוביות גסות.
  2. להניח בסיר את הירקות מכוסים במים. לתבל במלח ים, פלפל שחור ואגוז מוסקט.
  3. לבשל על אש בינונית עד ריכוך הירקות (בערך 20 דקות)
  4. כשהירקות רכים להוסיף שום, ג’ינג’ר כוס חלב קוקוס ומחית קארי. לערבב ולבשל יחד עוד כ-7 דקות.
  5. לטחון את המרק בעזרת בלנדר מוט. לטעום ולתקן מלחיות במידת הצורך.
  6. לפזר מלמעלה כוסברה וצ’ילי ולהגיש….