מעדן טפיוקה וסלט פירות העונה

מתכון נהדר ללא גלוטן, קליל ובריא. מתאים מאוד לחג הפסח

מעדן טפיוקה וסלט פירות העונה
מעדן טפיוקה וסלט פירות העונה
מצרכים ל10 מנות:
1 כוס טפיוקה
לרוטב:
1 כוס חלב קוקוס/ חלב סויה/ חלב שקדים
1 כוס מים
2 כפות ממתיק: סילאן/ אגבה/ מייפל
כף ג’ינג’ר טרי
אופן הכנת הטפיוקה: 
להרתיח סיר עם 3-4 ליטר.
כאשר המים מבעבעים לשפוך את הטפיוקה פנימה ולערבב היטב בעזרת מטרפה.
יש לבשל את הטפיוקה על אש גבוהה כ30-40 דקות ולערבב מדי פעם.
הטפיוקה מוכנה כאשר אין נקודות לבנות כלל. שהפנינים שקופות לגמרי.
לסנן את הטפיוקה ב2 מסננות אחת על השנייה. מסננת בעלת חורים עבים ומעליה
מסננת בעלת חורים דקים. יש להשתמש בכף בתנועות עדינות כדי לא לשבור את הפנינים.
אופן הכנת הרוטב:
להרתיח בסיר קטן את מרכיבי הרוטב- חלב צמחי, מים, ממתיק בריא ופרוסות ג’ינג’ר טרי.
להביא לרתיחה. לקרר ולסנן את הג’ינג’ר.
לערבב את פניני הטפיוקה המוכנים עם הרוטב, ליצוק לכוסות יפות ולהעביר למקרר.
מומלץ להכין את המנה מספר שעות לפני הארוחה כדי שהטעמים יספגו, הטפיוקה תקרר והפנינים יתרחבו מעט.
להגיש קר עם סלט פירות או סורבה.