אייך מנביטים קטניות?

ממליצה להתחיל עם קטנייה קלה להנבטה כמו מש או עדשים ירוקות.

בשלב הראשון יש לנקות את הקטנייה היטב, לשטוף ולסנן. לאחר מכן יש להשרות את הקטנייה 10-12 שעות בקערה עם שפע מים.

לסנן ולנקות היטב.

בשלב השני יש לפרוס את הקטנייה על מגש פלסטיק או זכוכית נקי. לפרוס שכבה דקה ללא תוספת מים, רק את הקטנייה לאחר סינון.

שלב שני: לפרוס את הקטניה על גבי מגש

שלב שני: לפרוס את הקטניה על גבי מגש

שלב שלישי: לכסות את המגש בשקית ניילון נקייה וליצור כמו ‘אוהל’ של אוויר.

שלב שלישי: לעטוף את הקטניה בשקית נליון

שלב שלישי: לעטוף את הקטניה בשקית נליון

קחו קיסם וחוררו חורים בשקית.

לחורר חורים בשקית בעזרת קיסם

לחורר חורים בשקית בעזרת קיסם

זהו- עכשיו יש להניח את המגש על השיש למשך 24 שעות. לא לגעת כלל. לאחר מכן יהיו כבר נבטים טעימים ויפים.

נבטי עדשים

נבטי עדשים

הערה: חומוס ושעועית יש להנביט במקרר ל48 שעות. לא לשאיר בחוץ כיוון שאלו הן קטניות שתוססות מהר ומתקלקלות

בהצלחה

הילה וידבסקי