אגדאשי טופו טבעוני בריא

(מתכון ל-3 מנות)

מצרכים:
לקוביות הטופו:
300 גרם טופו
1-2 כפות שמן שומשום
למרק:
600 מל”ל מים
120 מל”ל מירין
3 פטריות שיטאקה, שלמות
כפית סוכר (קנים /חום)
120 מל”ל סויה
לקישוט ותוספות:
ג’ינג’ר מגורד
בצל ירוק חתוך לטבעות
אצות נורי
אופן ההכנה:
בסיר יש להניח את המים, מירין, סוכר ופטריות שיטאקה. להביא לרתיחה. לכבות את האש ולהוסיף את הסויה. לערבב היטב.
לפרוס את הטופו לקוביות ולצרוב במחבת עם כף שמן שומשום עד שהטופו מעט קריספי.
להניח את הטופו בקערה. ליצוק את הרוטב מלמעלה.
לעטר באצות נורי חתוכות, בצל ירוק קצוץ, ג’ינג’ר מגורד.
תוספות אפשריות נוספות למרק: צנון מגורד/ פטריות נמקו/ נבטים.